2-4 personer
Som tilbehør til fx grillmad (4 pers) og som hovedret (2 pers)
Det skal du bruge
1 stort spidskål
1 håndfuld mandler
1 spsk olivenolie
1 skvæt akaciehonning
1 spsk smør
1 tsk flydende estragon
1 håndfuld revet manchego
Salt og peber
Evt. frisk estragon
Estragon-dressing
1,5 spsk flydende estragon
125 g creme fraiche
Sådan gør du
- Hak mandler groft og rist ved svag varme på en tør pande til de har fået lidt farve.
- Rør flydende estragon og creme fraiche sammen til en dressing.
- Rør olivenolie, honning og flydende estragon sammen til en marinade.
- Skær spidskålen halvt over (som hovedret) eller i kvarte (som tilbehør) og pensl med marinaden på begge sider.
- Grill spidskålen i godt med smør på en grill eller grillpande i et par minutter på hver side ved høj varme - endelig ikke for meget, der må gerne stadig være bid i. Drys med revet manchego lige når du har taget den af varmen.
- Dryp estragon-dressing hen over spidskålen og drys med mandler.